Развлечения в Созопол

Археологическият музей притежава най-богатата колек-ция каменни котви и оловни що-кове от началото на корабопла-ването по нашите земи антични кратери и впечатляваща колек-ция рисувана елинистична керамика от VI век пр.н.е Пл."Хан Крум"уредени сърф-училища и сърфове под наем.

През сезона има голямо разнообразие от музикални прояви в най-различни жанрове както в Созопол така и в Бургас. Бургас е известен със своята оперна сцена и богат културен живот.

В сградата на Худ. галерия е изложена експозиция включваща произведения на живописта скулптурата графиката дело на видни представители на бъл-гарското изобразително изкуство и автори-маринисти от цял свят Част от тях са творби на изтъкнатите созополски маринисти проф Александър Мутафов и Яни Хрисополус

ГАЛЕРИЯ ЛАСКАРИДИ -най-добре управляваната местна галерия в която всеки намира по нещо за себе си. Намира се в Стария град, точно зад разкопките на средновековния църковен комплекс.
най-добре управляваната местна галерия в която всеки намира по нещо за себе си. Намира се в Стария град, точно зад разкопките на средновековния църковен комплекс.


УЛИЧКА НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ - През сезона худож-
ници и занаятчии от цяла България се събират в морските курорти, където показват своите умения. За всеки вкус има по нещо.


ГАЛЕРИЯ - БУТИК ХРИСОПУЛОС Предлага уникална българска бижутерия и картини на най-големия созополски маринист Яни Хрисопулос.Конно училище

Конното училище се намира на 100 метра от плажа. Имаме специални програми за деца.Можете да запишете вашите малчугани при нас, докато правите вашия плаж или каквото друго сте избрали.
Или да пояздите и вие. Можете да имате пълно доверие на нашите инструктори

Спорт

Природата около Созопол предлага безброй възможности за маршрути и занимания.Имате възможност да посещавате и лекоатлетическа писта и стадион.

водни спортове

Всички водни спортове можете да практикувате по индивидуални програми или според предложеното на всеки един от охраняваните плажове на Созопол.

уиндсърфинг

Условията за уиндсърфинг в района на Созопол са много добри. В Созополския залив се провежда и една от националните регати ежегодно.В този залив, около къмпингите Ченоморец, Градина и Златна рибка са и най-добрите места за сърфисти. Има добре уредени сърф-училища и сърфове под наем.

роболов

В района на Созопол има безброй места за риболов, които са в състояние да заинтригуват и най-добрите професионалисти. Организираме индивидуални риболовни програми в радиус до 15 км и 3 морси мили.Можете да ловите от лодка, от скалистия бряг или под вода, морска или сладководна, дънна или пасажна риба.Не предлагаме оборудване за риболов под наем.